Dear Mr president

föresten.

Jag tycker fortfarande att den är riktigt bra. Mariette sjöng Pink's låt dear Mr president igår. När man ser alla bilder i bakgrunden på denna blir det ännu starkare, visst ?




PUSS

Höst

och ida wendel
lider inte.

Alltid när det blev höst är de som att jag går in i mig själv. Jag är en sommarmänniska det vet jag, och vanligtvis tycker jag att hösten är hemsk. Det är regnit, blåsigt och alldeles för kallt. Men nu, när solen skiner, löven skiftar färg och höstjackan värmer skönt, då är det faktist helt okej. Jag njuter till&med lite.
Så igår, det blev inte så mycket plugg faktist. haha , det blev en mysig höstpromenad med Adam istället. Och då, blir ju inte hösten direkt sämre :)

Hösten går snabbare om man har något att se fram emot. Och det har jag  :D Igår bokade jag & mamma biljetter till IDOL SEMI FINALEN :D:D:D underbart ! jag och mamma i göteborg :) vi ska bo på hotell och bara njuta av idol, staden och lugnet :) DET, är lycka !

(här va de meningen att jag skulle lägga upp ett bevis på att jag har biljetterna liggandes brevis mig nu, men det funkar inte så ni får helt enkelt tro på mig ändå haha!)

Om en halvtimma börjar idol, ikväll håller jag på Erik, Patrik och Rabih. Bara två går vidare men jag vågar inte säga vilka jag håller på mest, för de bli ändå inte så haha!
ha en bra kväll !
PUSS


Min första poliskontroll

galet.

Jag måste berätta ! Igår (läs inatt ) när jag åkte hem från Adam så hände nått lamt. Klockan var typ kvart i två och med det betyder att de typ inte var en enda bil ute mer än jag. Inte förren jag svängde av motorvägen så märkte jag att de var en bil bakom mig. Efter en bit såg jag att de var en polisbil. okeeej, tänkte jag. Så svängde jag in på min gata och de gjorde de också ! lite nervöst tänkte jag att de säkert bara skulle kolla så allt var lugnt på gatan eller så. MEN VA HÄNDER DÅ?  de sätter på BLÅLJUSEN ! sjukt ! så jag stannade bilen och öppnade bildörren.

Polis1: hejsan.
Jag: hehe. hej ?
Polis2: hejhej..
jag ser nog ganska förvånad ut .
Polis1: vi skulle bara vilja göra en kontroll.
Jag: Okej .
så fick jag visa körkort och blåsa i den såndär mätare.
Polis1: tack så mycket, ha de så bra !
Jag: jaa, detsamma.
så stängde han min dörr och jag åkte vidare de sista typ 100 m hem.

HAR POLISERNA INGET ANNAT ATT GÖRA ? Varför följa efter en 18 åring tjej in på sin egen gata med blåljusen för att kolla om hon druckit en måndagskväll och kolla att hon verkligen har körkort ?! Har de inget annat att göra liskom ?! inga inbrott, inga alkisar på juneporten, inga rån.. wow, jönköping måste verkligen vara det lugnaste stället på jorden ?! jag blir lite irriterad. Det var varkligen bara jag ute i hela stan, så måste de kolla mig. galet.

Men, jag somnade ganska snabbt ändå. Vilket kanske inte var så lustigt eftersom jag nästan hade varit vaken ett dygn då. Tydligen hade jag somnat i Adams famn någon halvtimma innan jag åkte också, men de vet jag ingenting om, haha !
Och IDOL, jag tror minsann att jag ska börja hålla på de mindre bra. Först går inte Gabriel ens vidare tills igår och igår åkte Eddie ut. Visst Jon är kvar, men han är inte någon...ola? haha, ja ni fattar.

Idag är jag ledig. Huuuuuuuuuuur skönt som helst! Det tråkiga med att vara ledig en vardag pch inte en helgdag är att det inte är någon som är ledig idag iallafall, så man vet inte vad man ska göra. Dock sov jag till halv tolv, vilket var ganska behövligt. Vi får se vad som händer, jag antar att jag behöver en lugn dag, men det är tråkigt. haha . Får väl helt enkelt börja med APU-uppgiften lite smått.

Ha en bra dag !
PUSS

det får bli kategorin vägen till körkortet bara för de hade med det att göra haha !

Jag älskar step

även att jag går själv

En gång i tiden , tänkte jag att att aldrig att man går och tränar själv. Jag tyckte synd om de som stod där själv innna passet började. Men nu, går jag dit själv. Klart de är roligare att gå tillsammans men någon, men de är ju så många andra som går själv, så det är  ju inte så att man stgår helt mobbad. Dessutom är de ganska skönt att kunna göra alllt i sin egen takt och om man gör fel kan man bra skratta åt det för sig själv, haha !

Har ni testat de någon gång ? om inte, ni måste göra det ! Det är som jag skrivit innan underbar musik till lite kluriga rörelser. Det är en underbar känsla när allt sitter och svetten rinner. För det var precis va den gjorde idag. galet va jag svettades haha !
Sen efter det, åkte jag hem och låg i soffan resten av kvällen. Klurade lite smått på APU-uppgiften, så det inte blir för mycket när skolan bröjar igen. Och sen såklart, ensam mamma söker. haha , kan va de mest påklistrade programmet någonsin, men ändå. det har sin charm :)

just de, igår. det blev ingen ladys night. eller kankse beror på hur man ser de. haha. Jag & frida satt på clara som pratade bort någon eller några timmar, vet inte hur länge vi satt där. Sen åkte vi och våldägstade Tessi, där röjens & emil var :) Så blev de film där, jag och frida kaaan ha pajat en del av känslan i a walk to remember men det kan bero på våran bilfärd från stan, men de kan de va haha ! :P
Efter den, såg vi 17 again. Behöver jag säga mer ? nej. haha, galet !

Jag: ehh, svärmorsdröm ?!
Tessi i sin egna lilla värld: ....allas dröm... 

haha , ja , ni får tolka det som ni vill. Idag var de praktik också. Imon likaså, sen är jag ledig på tisdag, behövligt ! :)
Ne, ni får ha en bra kväll :) 
GODNATT ! 
PUSS  

hundra miljoner andra saker

att göra.

Det luktar dålig uppdatering här. Men vet ni vad ? Det struntar vi i :) Det finns så många andra saker att göra än att sitta och skriva blogg. Detta är kankse bara ett stressmomen av alla andra ?
Jag tror helt ärligt talat att jag har varit nära att bokstavligt talat gå in i väggen de senaste dagarna. Chansen finns fortfarade men männikor runt om mig har fått mig att tänka till. Man får inte glömma bort sig själv. jag är på praktiken där jag "jobbar" 100% sen dagarna jag är ledig, så är jag på Kålgården och jobbar. På två ½ vecka, har jag 2 dagar ledigt. Denna tiden är väldigt noga att ta vara på. Också tiden på kvällar och förmiddagar när jag är ledig. Hjärnan måste få vila, och de har min inte ens gjort på nätterna det sista nu.

I tisdags efter träningen på tyckte jag att jag var värd ett bad. Så det va precis va jag gjorde. Sjukt underskattat, helt avslappnad i hela kroppen och sov gott hela natten.
Igår, var jag och adam på relaxen på rosenlund. Sjukt värt, har varit där nån gång innan men innan de byggde om. Varför åker man inte dit oftare, det är sånt man är värd oftare att unna sig tycker jag. Det var super mysigt, tack underbara du <3 !

Nu blir de fullt ös ikväll och imorgon, sen blir det förhoppningsvis en ladys night imon kväll en stund, men blir inte länge eftersom det är jobb tidigt på söndag. Men som sagt , man klarar de bästa om man tar vara på den lediga tiden på rätt sätt. gör saker man tycker om, och som får en att verkligen njuta av livet. Annars, funkar det inte. Kroppen strejkar.

Ni får ha en bra kväll !
ta hand om er :)
PUSS

jag kan inte bestämma mig

vädelöst !

Matchen gick dåligt. Inget var kul, inte ens uppvärmingen. Två av "löftena" är redan brutna. AHH , jag vill spela innebandy för att de är kul, men när de inte är kul då ?
Sen när spelade man en 0-0 match ?! Överhuvudtaget hörde om en innabandymatch som slutar 0-0 ?! Ne, inge vidare. visst första matchen sen typp dumle förra året och bara tränat två gånger, men ska väl inte förvänta sig så mycket. Men iallafall. Jag önskar att de bara kunde stå någonstans, "Ida, du mår bäst av att spela innebandy" eller "Ida, kör bara friskis det blir bäst så " . Men de gör de inte, tyvärr. Haha, dagens i-landproblem.

Efter matchen, kom adam en sväng innan hans träning, kankse att han kommer efter, hope sooo :) det blir iallafall, ensam mamma söker ikväll. hahaha , jag tycker det är lite halv mysigt sådär. Förutom den dära mamman som är typ 37 och dejtar 20 åringar. Det är över gränsen när man har själv ett barn som är 17.

Ni får ha en bra kväll :)
puss !

Jag har en ny favorit

:)


som en zooombie

sämsta natt.

Inatt sov jag typ ingenting. Jag vet inte vad det är med min mig. två nätter i rad har jag vaknat kallsvettig på sängkanten med mobilen i handen .. varför? igår va de omöjligt att somna om. jag vaknade sådär efter typ 45 minuter sömn. Så ligger man och räknar timmarna, nu äre 6 timmar kvar till jag ska upp, 5 timmar kvar..4 timmar.. ja ni fattar. sjukt.
Så idag har jag gått som ne zombie på jobbet i tio timmar. Dock var de trevligt att träffa alla gamlingarna igen. :) Var hemma på lunchen och skulle egentligen ut och gå med frida. men min kropp säger nej. så, jag tänkte kolla en film, kommer knappt ihåg att jag såg början av den.  galet !


Helst, skulle jag vilja gå och lägga mig redan. Men jag är ikväll taxi för mina kära föräldrar. Så när de ringer ska jag åka och hämta dom, kommer inte ens hitta dit haha !

Vet ni, jag är nog den människan med mest beslut ångest i hela världen. Igår innan tränigen tänkte jag att nae, detta får bli den sista..MEN, vet ni vad jag ska göra imon ? jag ska spela match. Det är galet. haha, så får väl helt enkelt se vad som händer, har jag bestämt mig innna jul är de väl kankse nått som kan kallas för mirkel, vem vet ? haha .

Ni får ha en fortsatt bra kväll, och godnatt på er :)
PUSS


Grattis mamma !

Min mor är
ett år äldre idag.

Grattis ! :D
Har precis sagt hejdå till sista gästerna. Vilket var kusinena. Världens sötaste kusiner. Jag sitter vid fel data nu, men när jag sitter vid den andra ska ni få se. Jag har nog världens sötaste kusiner. Emil är super lockig och gosig heela tiden. Sebbe pratar hål i hjärnan på en, men så jäkla gott skratt. Var upp i lekparken bla, där fick jag min dagliga motion, springa med honom på ryggen, på axlarna, som ett flygplan och mellan allt på lekparken. haha, så kan de va. :) 

Imon äre freeedag, och sen äre helg. Ska iofs jobba lördag. men efter jobbet imon äre innebandy träning ( efter den måååste jag bestämma mig :O ) och sen efter den ska jag träffa adam :) Så, jobbet på lördag kommer ändå gå bra. :) 

Nu, ska jag sova. Klockan ringer om några timmar.. 
Gognatt ! 
PUSS !  

När man varit tillräckligt aktiv på datakunskapen

tjuvlyssnat.se

En tant är och handlar med sitt barnbarn 5 år
Tten: Vill du ha en sådan där? (Tanten pekar på en radiostyrd båt.)
Barnbarnet (ser överlycklig ut): Ja!
Tanten: Det kan jag tänka mig.
Sedan skrattar hon högt och går därifrån med ungen utan leksaken.
--

Tre högljudda tjejer 20år sitter på bussen och pratar. Samtalet kommer in på grekisk mytologi.
Tjej 1. Vilken grekisk gudinna skulle ni vilja vara?
Tjej 2: Afrodite!
Tjej 3: Jag vill vara hon med det röda håret!
Tjej 2. Ariel?

--
Tre killar ~23 kommer ut från Systembolaget med en påse i vardera hand. Killarna tittar på ett gäng fyllon som sitter på bänkar på torget.
Man ~55 (från fyllogänget): DET BÖRJAR MED PÅSEN OCH SLUTAR PÅ BÄNKEN!

--

En kvinna ~45 letar i sin plånbok efter mynt medan hon pratar med hemlös man ~30 utanför ICA.
Kvinnan: Jag har tyvärr inga småslantar idag. Men här är en trisslott. Den kan du få om du vill ha.
Mannen: Gärna, jag brukar ha tur.

haha , jaa det är ju alltid något.
Slutar om en halvtimma, sen blir de KirurgA resten av kvällen. Det känns inte lika agg  som i början av förra veckan, men men. Det blir väl bättre :)
Ni får ha en toppen kväll !
PUSS


Namnsdag !

Ida.

Tack, alla som kom ihåg och uppmärksammade den. För grattis kort & sms, fint gjort av er :) Det vill säga tack till Ola, mamma, mammas moster, Martina, Eolah och Röjens som kom ihåg det efter att jag grattat henne.. haha.

Men, jag ska inte säga nått. jag är riktigt ursel på att själv komma ihåg dem. Ibland lägger jag märke till dom, men inte ens säkert att jag kommer ihåg mina egna namn. Varför har man de ens liksom ? Det är ju inte direkt någonting man firar ?
Såhär står de på wikipedia.

"Seden att fira namnsdag uppstod i den tidiga kristna kyrkan närmast i syfte att minska betydelsen av födelsedagsfirandet, vilket uppfattades som en hednisk och okristen rit. Att fira dopdag och namnsdag ansågs lämpligare än att fira den dag man fötts "till det av arvssynd belastade jordelivet".

De tidiga namnlängderna var huvudsakligen en lista över helgon och martyrer, och namnsdagarna firades mer till deras ära än för en enskild person. Varken namnsdagsfirande eller födelsedagsfirande hade under medeltiden någon stor betydelse i Skandinavien, och de tidigaste exemplen på firandet av namnsdag i Sverige är från 1600-talet, och då främst inom de högre stånden. Betydelsen av det personliga namnsdagsfirandet har därefter varierat mycket i olika delar av landet (mindre vanligt i sydvästra Sverige) och i olika sociala kretsar (vanligare i städer och borgerlig miljö). "

Jag förstår inte mer, gör ni ?
En annan sak jag inte förstår är varför typ Hildegard, Åslög och Tekia har namnsdag men inte typ Emelie. Är der för att de stackars barn som tvungas heta dessa namn, att de inte ska vara lika ledsna och besvikna över deras namn? För då om barnet frågar : mammaaa varför heter jag Åslög, mina kompisar säger att det inte är någont namn.. så kan mamman enkelt svara: Lilla gubben/gumman ( vet inte ens va de är för kön) det är visste ett namn, för det står med i almenackan, däremot emelie, det är inget namn för det står inte med..
Haha, så kan de va.

Iaf, hoppas ni hade en bra dag. Min dag var helt okej, såg en ganskaotrevlig sak på praktiken så gått och mått lite halv-illa.. Men Adam kom och hämtade mig nu ikväll, så nu är mitt humör på topp igen :) <3
Godnatt :)
PUSS


Feel good

kan man göra
annat ? :)

Efter en dag igår med träning på friskis, promenad&fika med Jonna och notting hill på tv innan jag somnade skönt i soffan, så borde jag idag känna att måndag är helt okej. Men icke, usch jag orkar inte att de är en heel vecka till helg nu igen. Och sen, får jag skylla mig själv lite. Ska jobba på kålgården på lördag, så har en dag ledig denna veckan, nämligen söndag. Känns lite tungt, men så kan de va :)

Ni får ha en bra dag :)
PUSS


Världens bästa feeling

som inte går att
beskriva.

Jag är här igen. Ni vet att jag har stora problem med att beskriva saker ibland, ni vet då jag inte finner några ord. Idag är en sån dag. Jag känner igen känslan. Ni vet när magen pirrar så fort man ser någon, bild eller på riktigt. Ni vet när varje kram känns som man aldrig kan få nog. Ni vet när man skulle kunna pussa ihjäl någon. Ni vet när man blir glad för varje samtal, varje sms. Ni vet när man är kär, när man är så kär så man inte vet vart man ska ta vägen.  Jag vet, ni vet.

Hon, Ida Wendel, är kär. Hon är kär i Adam, världens genom-finaste Adam. <3


Standing strong

Livet är bra.


älskar den.


Faktist, så är ja för trött för att skriva nått vettigt idag. Men ville bara skariva , så ni vet att jag lever liksom. Och det gör jag absolut ! :)

Nä, de får va bra för idag , haha. Nu ska jag vila lite. Sen blir de att kolla innebandy med Adam&Erik :)
Ni kan ljuta av låten och livet sålänge okej ? För vet ni ? De två är riktigt bra.
PUSS

Dagens fråga.

eftersom inget annat
spciellt hänt idag..

Det var någon som frågade vilket praktikplats jag var på. Har nog skrivit det innan, men jag är på kirurgvårdavdelning A :)

Det är där jag spenderat min kväll, och ska göra de imon också. Fortfarande lika spännande :) yeey , like it !
Nu ska jag dock sova, natti på er !

PUSS


KUNG

amaaaazing !

Varje år när idol tar slut, längtar jag tills det börjar igen. Och knappast någon kan väl missat att de började igår ? Heller ingen har väl missat kungen ? gaaalet ! :D



Det stråålar glädje, lycka och nått som man verkligen vill. En stjärna ! För att inte tala om min redigt idol, bagge ! :D hahahaha , underbart !
Dock skiiit surt att jag missar de idag&imon pga av jobbet, men får helt enkelt spela in ! detta kan man inte missa.
haha !

PUSS !


Va tråååkig

att de inte blev någon
innebandy träning...

Eller ?  kankse inte, haha. var tydligen för många återbud, så den blev inställd. Inte mig emot faktiskt, fast , jag måste snart ta tag i mitt liv igen. Nu kan jag faktiskt inte skylla på förkylningen! :P
Så, efter skolan åkte jag en sväng till Adam istället,innan han skulle iväg på sina träningar. Fick se fimen från när han va i thailland, jag vill ooooockså :O fatta fint att bara ligga och steka och ta de lugnt ? underbart ! :D Men, just nu, känns livet ändå helt okej :) 
jag menar; jag har en bra praktikplats, jag är kär och jag längtar till helgen. Varför klaga liksom ? :)

Godnatt :)
PUSS !

jag är värd att  leva mitt liv,
för min skull.
Ingen ska stå i vägen .

Att trivas

och längta tillbaka.

För det är precis vad jag gör. Till praktiken alltså. Trivs sjukligt bra måste jag erkänna. Gjort och lärt mig massa nya saker idag, första dagen ! gaaah , kommer vara kanon att vara där i fyra hela veckor ! :)  ta blodtryck, byta förband, ge sondmat, ta blodvärde och massa annat. SUPER ! :D Min handledare är jätte snäll också, så det här kommer gå som en dans :)

Nu sitter jag i skolan. Datakunskapen, måste åka in för att gå på denna lektion. Känns lite önödigt med tanke på att man mest sitter och kollar på annat. Men, jag klarade precis prov 1 av 7 som vi ska ha innnan jul. Woho , bra mig ! Känns fint faktist ! :)

Ikväll är det en innebandyträning som jag ser mindre fram emot. Men jag ska ge det denna veckan också, eftersom det inte var allt för dötråkigt förra veckan. Men, vi får se. Tydligen var de också nån intersport grej med jik ikväll ? Hm..

Ha en bra kväll !
PUSS


Dag ett på praktiken

gjord !

Den bestod av info info info. Massa sånt, men jag tycker det låer mycket bra, så detta ska nog gå kanon ! Är på samma avdelning som Linn vilket känns kanon så man inte är helt själv, känner man sig lite mindre borta i början iallafall haha ! Alltid skönt att ha någon att snacka med på raster och sådär :)

Innan det fikade jag en sväng på a6 med Tina. Sjukt värt ! Efter infon på ryhov, skjutsade jag hem linn och här sitter jag nu.
Träffa Adam i kväll, kan de bli bättre liksom ? :) Kankse, om jag inte börjar 06.45 imon, men de är sånt man får överleva. Det är ju trotallt inte skolan vi snackar om, utan en heelt ny miljö och grejer :)

Ni får ha en bra kväll :)
PUSS


Kungshamn

Det luktar
kass uppdatering här..

Anledningen till detta är att jag helt enkelt har haft viktigare saker för mig än att sitta här. Tex, så har jag gått i skolan, tränat innebandy, mått mindre bra pga av min förkylning, träffat adam & varit i kungshamn över helgen. Så, tiden har inte funnits. Men jag hoppas ni överlevt ? haha , tror så.

Som sagt, varit i kungshamn hela helgen. Kom hem för någon timma sen, och jag körde hem. Automat och farthållare är livets grej. Hur smidigt som helst, så tre timmar gick som en dans.
I kungshamn var jag emd mina kompanjoner tessi&röjens och röjens mamma. Vi bodde vid ett hus vid havet, där röjens moster bor. Huset ligger som sagt vid havet, på klipporna och har värsta fina utsiken. Vi tre, hade näst intill en egen våning i källaren med toa och hela köret. Låter det som jag överdriver ? saken är den, att jag faktist inte gör det. det var hur bra som helst.

Jag orkar inte laffa upp bilder nu, antingen blire på facebook, eller så kommer de här senre, den som lever sår se :)
Imon, och fyra veckor frammåt, ska jag inte vara i skolan. Jag ska befinna mig på ryhov :) ser verkligen fram emot detta, kommer bli kanon :) imon går jag dock bara 13-14 , sjukt värt :)
Ni får ha en bra kväll !
PUSS

tack för en super helg ! <3


Bäst att sova

så man är
utvilad imon..

Massvis att göra. Skolfoto, prova student mössa, träna innebandy...
Jag vet, det är bara ett skolfoto. ett av tolv andra liksom i hela livet. det är sista skolfotot och jag ska inte se ut som en uppstoppad bäver som förra året. Jag får inte det, så det kan inte bli mycket värre :) haha
Jag vet, innebandy träning. jag känner inte för det någongstans . Jag gör de för tessis & palmes skull, det vill säga de ända 91:orna typ.. hmm.. jag har inte ens någon klubba ! okej jag har en, som jag adrig använt. men min älsklingsklubba blev ju studen förra året, inte kul ! :O  men men.. jag har lovat att ge det en chans.

Nu ska jag sova, natti natti :)
PUSS

Långdag blev skrattdag !

det var längesen
jag skrattade så mycket...
..på en håltimma. :)

Kommer ni ihåg hur depp jag var pga av den tre timmars långa håltimman vi har varje tisdag ? Idag gick den lätt som ne plätt. Sjuka as garv fick vi till, det bara bubblar i mig. jag är så lycklig :) 
Jag, Röjens& Sofie gick till a6 och gjorde några ärenden innan vi satte oss och gjorde religionen. RELIGION, KUL ?! jag vet, jag somande när jag skulle göra den här hemma, så vi satte oss på ett fik och tänkte att vi skulle gör de bästa av de. och vet du ? Vi skrattade oss igenom det, haha. Fråga mig inte hur för de vet jag inte. kan vara pga att röjens inte kan utala ord rätt, sofie skulle baka oblat hemma, och att vi planerade att dricka upp hela läskmaskinen för att tjäna så mycket som möjligt, och massa andra lama saker, men så kan de va. Nu är den gjord och jag slipper den nu, kan de bli bättre ? BRA OSS !

Tidigare fick vi också sluta på datan,
hela en halvtimma. YES !
Så, ikväll ska jag fortsätta att ta väck min förkylning och bara ta de lungt, kankse blir de en sväng till gränna, men kankse inte är värt att smitta ner mormor&morfar inte. hmm..
Iaf, ha en bra kväll ! :)
PUSS


Livet är inte dagarna som passerar,
Livet är dagarna vi minns.


RSS 2.0